tr

Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) Nedir?

Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) Nedir?

Kişisel koruyucu donanımlar kısaca (KKD) olarak adlandırılmaktadır. İster ağır sanayi kolu olsun ister ofis ortamı olsun tüm iş yerlerinin iş kazası riski büyük yada küçük olsun her zaman vardır.

Bu riskler çoğu zaman işin özünden kaynaklı risklerdir. Örnek verecek olursak kömür madenlerindeki çökme yada patlama riski işin özünden kaynaklanmaktadır ve neredeyse tüm çalışma sahasında bu riskler mevcuttur.

Riskleri kaynağında yok etmek esas olsa da, iş güvenliğini sağlamak için koruyucu donanım kullanılmak zorunluluğu vardır. KKD kullanımı son seçenek olsa da diğer yöntemlere nazaran ucuz olması nedeni ile tercih edilmektedir ancak, unutulmamalıdır ki KKD ler çalışanı ortamdaki risklerden tamamen korumaz, risklerin şiddetini azaltır.

Koruyucu donanımların nasıl kullanıldığı, işlevi ve kullanılmadığında olabilecekler çalışanlara anlatılmalıdır ve bilgilendirilmelidir. KKD lerin kullanımı takip edilmeli, gerektiğinde çalışanlara yaptırım uygulanmalıdır. En sık kullanılan koruyucu donanımları aşağıdaki gibi sınıflandırabiliriz;

KKD Çeşitleri:

Kafa Koruyucular: Baret, şapka baret
Göz – Yüz Koruyucular: Çapak gözlüğü, vizör
Kulak Koruyucular: Kulaklık, kulak tıkacı
Solunum Koruyucular: Gaz maskeleri, toz maskeleri
El – Kol Koruyucular: Eldivenler
Vücut Koruyucular: İş tulumları
Ayak – Bacak Koruyucular: İş ayakkabıları, iş çizmesi, dizlik
Yüksekte Çalışma Ekipmanları: Emniyet kemerleri

Kastamonu, Karabük, Sinop, Çankırı osgb firmalarından iş güvenliği, iş sağlığı, mobil sağlık ve iş yeri hekimliği hizmeti almak isteyen işletmelere Kişisel koruyucu donanımlar, iş güvenliği, iş sağlığı, mobil sağlık hizmetini profesyonel İş Güvenliği Uzmanı ve İş yeri Hekimleri ile veren Ilgaz Osgb (Ilgaz İş Sağlığı ve Güvenliği) profesyonellerinden yardım alabilir, işletmeniz ve çalışanlarınızı kaza ve risklere karşı koruyabilirsiniz.

Whatsapp
Ilgaz Osgb
Ilgaz Osgb
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?